Livrarea produselor si retururi

IMPORTANT: NU RECOMANDAM livrarea prin serviciul de coletarie al Postei Romane deoarece in pofida unei ambalari corespunzatoare, produsele pot ajunge la destinatie deteriorate datorita manipularilor defectuoase. Pentru astfel de evenimente survenite in timpul transportului, nu ne asumam raspunderea. Posta Romana este institutia care trebuie sa ofere despagubiri.

Deteriorarea coletelor in timpul transportului prin curierat rapid

In pofida ambalarii corecte si riguroase, de natura a preveni incidentele in timpul manipularii si livrarii coletelor, pot interveni situatii in care integritatea coletelor este afectata.

IMPORTANT ! In cazul in care primiti coletul prin curierat rapid si observati o deteriorare a ambalajului, va rugam sa refuzati coletul si sa solicitati agentului sa intocmeasca un proces verbal! Este singura modalitatea prin care se pot solicita despagubiri firmei de curierat pentru deteriorarea coletelor in timpul transportului.

Reclamatiile ulterioare nu sunt acceptate de firmele de curierat si nici de noi!


In cazul bijuteriilor, va recomandam sa desfaceti plicul/coletul chiar in fata curierului , pentru a preveni descoperirea unei bijuterii deteriorate prin presarea ei sub un colet de greutate mare. Daca vedeti o bijuterie rupta, aplatizata, va rugam sa intocmiti proces verbal impreuna cu curierul la livrare, este singurul mod in care se pot recupera banii. Din pacate, eticheta "FRAGIL" nu este intotdeauna o garantie ca bijuteria va ajunge intacta si de multe ori ambalajul pare intact dar cu bijuteria in interior distrusa.

Pentru bijuterii rupte, aplatizate sau distruse in timpul transportului, nu ne asumam raspunderea!

Politica de livrare

 

Cunoastem nerabdarea cu care clintii se confrunta in urma comenzii efectuate online si nu numai. Din aceasta cauza incercam a va asigura serivicii prompte si de calitate in ceea ce priveste si livrarea. 

 

Livrare nationala:

 

Obiectele comandate vor fi transportate prin curierii rapizi Cargus/GLS in termen de 2-5 zile lucratoare:

 

- costul transportului in tara este 25 RON, pentru localitatile fara km suplimentari, in reteaua curierului. In cazul in care aveti km suplimentari, operatorul nostru va va instiinta telefonic cat costa transportul in total, urmand ca dvs. sa decideti daca doriti livrarea comenzii sau nu. Produsele se pot trimite catre sediile curierului din orasul dvs., in cazul in care puteti ridica produsele, fara a plati costul aditional al km suplimentari.

 

La livrarea coletului/plicului de catre curieri veti primi o chitanta aferenta sumei achitate. 

Pentru plata prin OP (banca), plata pentru intreaga comanda se face inainte, si NU ramburs la curier. Noi va emitem o factura proforma, dvs o achitati, iar in urma confirmarii platii obiectele pleaca spre dvs; la sosirea coletului nu mai este necesara nicio plata.

 

Angajarea contractuala dintre www.BijuteriaMea.com si firmele de curierat GLS sau Urgent Cargus are ca unic scop intermedierea unor servicii de curierat sigure, de calitate si, totodata, la preturile cele mai avantajoase pentru dumneavoastra.

 

Dorim o relatie deschisa, onesta si integral transparenta cu dvs, fapt pentru care nu integram preturile de curierat in costurile obiectelor, pretinzand ca acestea sa fie, de fapt, gratuite, asa cum se obisnuieste frecvent in domeniul comertului online. Preturile pe care le vizualizati pentru fiecare bijuterie in parte reprezinta strict pretul pe care il platiti pentru bijuteria/obiectul dorit. Serviciile conexe nu sunt incluse in achizitie.

 

In cazul unei intarzieri sau neconcordante in legatura cu livrarea si termenii promisi, va rugam sa ne anuntati in cel mai scurt timp si vom incerca remedierea inconvenientelor survenite.

 Returul produselor 

Ideile care stau la baza intregului nostru concept de “rasfatare rafinata” a fiecarui client in parte este calitatea din spatele serviciilor, promtitudinea si seriozitatea. De aceea telul nostru a fost intotdeauna indeplinit astfel incat potentialii clienti au devenit cu timpul fideli Bijuteriamea.com. Cu toate acestea, exista situatii in care veti dori sa reveniti asupra deciziei de cumparare a unui produs cumparat de pe magazinul nostru online, solicitand returnarea acestuia. Returnarea produselor, fara invocarea vreunui motiv, se va face in 14 zile calendaristice de la livrarea lor catre dvs., produsele expediate ca si retur trebuie sa fie in aceasi stare in care le-ati primit. Daca hotarasti sa trimiti produsele retur, atunci trebuie urmati pasii:

 

a.      Anuntarea echipei www.BijuteriaMea.com exclusiv prin e-mail (office@bijuteriamea.com) ca doresti sa returnezi produsul/produsele

b.      Completarea si trimiterea formularului pe care ti-l trimitem pe emailul prin care ai facut comanda

c.      Se expediaza formularul completat, factura, certificatul de garantie si produsul/produsele intr-un colet ambalat corespunzator, fara ramburs, la adresa de retur :

                 SC Esential Management Service SRL

                 str. Poienelor nr. 8. bl. Barcelona, et. 8, ap. 47 loc. Brasov, jud. Brasov, cod postal 500419

                 Telefon: 0759.391.190

d.      In urma primirii coletului urmeaza sa verificam starea produselor, ulterior contactandu-va pentru a finaliza procesul de retur.

e.      In cazul in care produsele se afla in aceeasi stare in care au fost trimise* viramentul banilor in contul mentionat de dumneavoastra in formular se va face in cel mai scurt timp, maxim 10 zile lucratoare, de la primirea bijuteriilor. Contravaloarea  transportului nu se va returna.

 

In cazul in care se doreste un schimb al comenzii cu o alta, procedura de retur va fi urmata conform pasilor de mai sus (a-d), pasul e) constand in a va trimite produsele dorite la schimb, dumneavoastra urmand a achita ramburs la primirea noului colet doar diferenta valorica dintre prima si a doua comanda. Toate aceste informatii va vor fi reiterate fie telefonic, fie prin comunicare in scrisa, via e-mail.

 

Termeni si conditii – politica de retur

 

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile de la denuntarea contractului.

 

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul 47: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

 

*Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire si/sau interventii neautorizate etc.

 

Ne rezervam dreptul de a refuza primirea returului in cazul unor abuzuri (schimburi repetate, returnari repetate, comenzi nepreluate anterior-repetitiv, refuzarea primirii coletelor, istoric negativ al clientului in baza de date www.BijuteriaMea.com). Ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul in cazul comenzilor persoanelor juridice (acestea neavand calitate de consumator).

Atentie!

Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare si nu poate fi vandut ca produs nou ne rezervam dreptul de a refuza produsul.

Nu expediati coletul cu plata ramburs, acesta va fi refuzat fara nici un fel de notificare ulterioara. Orice retur care nu respecta conditiile de mai sus va fi refuzat.


Toate aceste clauze si conditii sunt prevazute in urmatoarele acte normative: 

Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta. 

Lege nr. 51 din 21/01/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta

RETURNAREA PRODUSELOR CU DEFECT

In cazul sesizarii unor defecte ale produsului, clientul poate solicita returnarea acestuia in maxim 24 de ore de la livrare (primirea produsului). Returnarea se va face in  ambalajul original nedeteriorat, impreuna cu toate etichetele intacte si documentele insotitoare aferente. Noi vom inlocui acel produs cu unul identic sau – daca acest lucru nu este posibil – vom inapoia suma platita pentru acel produs.

Atentie!

Nu se poate invoca garantia in conditiile utilizarii improprii sau incorecte a produsului.

RETURNAREA PRODUSELOR FACUTE LA COMANDA

Conform Ordonantei 130/2000 Cap. 2, Art. 10, produsele realizate la comanda nu pot fi returnate: “Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel: c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.”